Kopalnice

COB_8314-low

Projektiranje kopalnice

Pred začetkom izdelave idejnega projekta opreme naše nove (ali obstoječe) kopalnice predlagamo razmislek o tem kdo, kdaj in kako bo uporabljal kopalnico. Je kopalnica prostor, ki družini ali posamezniku služi za opravljanje le za opravljanje osnovnih higienskih potreb? Bomo morda kopalnico uporabljali tudi za pranje in sušenje perila? Seveda si lahko svojo kopalnico uredimo tudi za občasno pomirjujoče sproščanje in uživanje!

Oprema kopalnice

Osnovni elementi, ki jih potrebuje vsaka kopalnica so: umivalnik, tuš kabina ali kad, stranišče, po možnosti tudi bide ter seveda kopalniško pohištvo. V kolikor obstajajo ustrezne prostorske možnosti je bolje, da stranišče fizično ločimo v poseben prostor. V odvisnosti od uporabnikov lahko v stranišču predvidimo tudi pisoar in po možnosti poseben umivalnik.

V primeru, da v stanovanju ali hiši nimamo posebnega prostora za pranje perila (pralnica – likalnica) moramo v kopalnici predvideti tudi prostor za pralni in sušilni stroj.

Iz praktičnih razlogov je smiselno pralni in sušilni stroj ločiti od ostalega dela kopalnice (npr. s suho montažno, gips steno in poskrbeti za ustrezno odzračevanje. V prostor nad pralnim strojem lahko namestimo kopalniško omarico, ki jo predvidimo za shranjevanje brisač in/ali čistil.

Na trgu kopalniške opreme lahko najdemo mnogo različnih vrst in oblik umivalnikov. Glede na vrsto umivalnikov, so le-ti lahko vgrajeni ali nadpultni. Vsekakor izberemo takšnega, ki je najbolj primeren našim potrebam (enojni, dvojni) in prostoru v kopalnici. V ponudbi kopalniškega pohištva iz kolekcije ZEN imamo tri različne oblike keramičnih umivalnikov. Umivalnik običajno namestimo na višino cca. 80-84 cm, v odvisnosti od tega ali je umivalnik samo stoječ ali integriran v podpultno omarico.

V primeru, da imamo manjšo kopalnico je potrebno resnično dobro premisliti, kako jo opremiti, da ne bomo imeli preveč opreme, ki nam bo po nepotrebnem obremenila prostor. Predlagamo keramične ploščice zelo svetlih barv (najbolje bele), ki jih lahko kombiniramo z različnimi odtenki barvnih fug. Praktična rešitev za manjše kopalnice je tudi stenska toaletna omarica, ki ima na vratih ogledalo. Tudi pri nekoliko večjih kopalnicah je smiselno uporabiti svetle barve keramike ali sten ter po možnosti čim več ogledal, ki nam bodo optično povečala prostor.

Osnovne značilnosti kolekcije kopalniškega pohištva ZEN

 Z 1.2-low

  • Skrbno izbrane kombinacije barv in dekorjev ogrodij in front;

  • Tri različne linije keramičnih umivalnikov;

  • Ogrodja omaric izdelana iz lesnih plošč deb. 18 mm. Robovi obdelani z ABS zaščito v enakem dekorju kot ogrodje;ž

  • Dve različni vrsti front in sicer: fronte izdelane iz lesnih plošč ter izjemno odporne 3D fronte iz MDF plošče, ki so obdelane z PVC ali PET folijo v visokem sijaju;

  • Ogledala z razsvetljavo, ki so dodatno opremljena z EURO vtičnico;

  • Kvalitetni predali v omaricah TANDEM BOX s popolnim izvlekom in mehkim zapiranjem;

  • Nastavljive nogice, ki dopuščajo ustrezno niveliranje višine omarice

HITRI KONTAKT

Phone

Mail

Aktualne akcije

Uporabni nasveti

Zakaj

Kuhinje

Vgradne omare

Postelje

Pohištvo po meri

Oprema poslovnih prostorov

Galerije